۰ تا ۱۰۰ مراحل راه اندازی کسب و کار

برای راه اندازی کسب و کار جدید ابتدا باید ایده ای را در نظر داشته باشید تا قدمی برای شروع کسب و کار بردارید. البته توجه داشته باشید که داشتن ایده خوب کافی نیست و جهت موفقیت در کسب و کار باید همه جوانب کار را در نظر بگیرید و مطلع باشید که قرار است با چالش های فراوانی رو به رو شوید. با ما همراه باشید تا صفر تا صد مراحل راه اندازی کسب و کار را برایتان توضیح دهیم.

راه اندازی کسب و کار

راه اندازی کسب و کار

در جامعه افرادی وجود دارند که تا به حال تجربه راه اندازی کسب و کار را نداشته اند و چگونگی شروع یک کار جدید برایشان گنگ و مبهم است. در همین جا باید بگوییم که هرچند که راه اندازی کسب و کار مستلزم یک سری موارد و عواملی است اما می توانید با رعایت و استفاده از یک سری اصول اساسی آن را تا حد ممکن آسان کنید.

ممکن است شما قبل از رسیدن به پیروزی شکست بخورید و مایوس شوید اما باید پرقدرت به راهتان ادامه دهید و بدانید شکست، مقدمه پیروزی است. عوامل متعددی از جمله عدم برنامه‌ریزی، عدم شناخت منابع لازم و چالش‌های پیش‌ رو در شکست‌های قبل از پیروزی نقش دارند. برای اینکه بتوانید در این راه پر چالش با کمترین آزمون و خطا به موفقیت برسید قبل از هر کاری از یک متخصص، مشاوره کسب و کار دریافت کنید و از تجربیات و تخصص مشاورین بهره مند شوید.

مهارت هایی که برای راه اندازی کسب و کار جدید لازم است

برای راه اندازی کسب و کار جدید لازم است در زمینه ای مهارت داشته باشید تا با استفاده از آن مهارت کسب و کار مستقل خود را راه اندازی کنید. اگر در زمینه خاصی مهارتی ندارید ابتدا باید روی خودتان سرمایه گذاری کنید و به سراغ آموزش و یادگیری بروید و مهارتی را کسب کنید. پس از کسب مهارت در حوزه کسب و کار مورد نظرتان باید مهارت های کلی که برای راه اندازی هر کسب و کاری لازم است را داشته باشید که به آن ها اشاره می کنیم.

  • طراحی مدل کسب و کار و طرح کسب و کار
  • اجرای مارکتینگ پلن
  • آشنایی با تحقیقات بازار
  • آشنایی کلی با مباحث حقوق کسب و کار
  • آشنایی با مدیریت مالی
  • توانایی مذاکره
  • آشنایی با دیجیتال مارکتینگ
  • توانایی مدیریت کارکنان
  • توانایی تولید محصول
  • توانایی کاهش استرس
  • توانایی آموزش کارکنان
  • توانایی شناسایی نقاط قوت و ضعف

مراحل راه اندازی کسب و کار

راه اندازی کسب و کار

یافتن ایده خوب

در وحله اول برای شروع کسب و کار جدید باید ایده مناسبی داشته باشید، اگر چنین نیست باید خارج از چارچوب فکر کنید و با مطرح کردن سوالات زیاد از خودتان در رابطه با موضوعی خاص ایده ای نو از کسب و کار را پیدا کنید. پس از یافتن ایده و بررسی همه جوانب آن و اطمینان از اینکه ایده تان می تواند بازار خوب و دائمی داشته باشد، بدون معطلی به دنبال اجرایی کردن آن باشید.

بررسی بازار

قبل از آنکه اقدامی انجام دهید بازار رقابتی ایده تان را بررسی کنید، اگر قبلا مشابه ایده شما در بازار ارائه شده است باید تلاش کنید از رقبا متمایز باشید برای انجام این کار باید به صورت دقیق بازار را رصد کنید و از افراد جامعه نظرسنجی کنید تا متوجه نیاز مردم شوید و وجه تمایزی برای ایده تان بیابید.

طرح اولیه کسب و کار

برای تبدیل ایده تان به یک کسب و کار واقعی لازم است نقشه راهی را ترسیم کنید. نقشه راه امری ضروری برای ایجاد کسب و کار می باشد زیرا برای دریافت حمایت مالی از سرمایه گذاران یا موسسات مالی باید طرح تان را به آن ها ارائه دهید تا مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد و اگر نیازی به سرمایه گذار برای اجرای ایده تان ندارید تهیه یک طرح ساده کفایت می کند.

ارزیابی سرمایه اولیه طرح کسب و کار

برای اجرای هر طرحی از کسب و کار بسته به مقیاس آن طرح هزینه های آن نیز متفاوت است. لازم است حتما هزینه هایی که جهت اجرایی شدن طرح صرف خواهد شد را در نظر بگیرید تا در حین اجرایی کردن آن به مشکل نخورید زیرا ممکن است در ماه های اول سودی را دریافت نکنید و بررسی این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا بدانید به چه مقدار سرمایه نیاز دارید در صورت لزوم می توانید جهت تامین مالی وام بگیرید یا به دنبال سرمایه گذار بروید.

بررسی ساختار قانونی کسب و کار

قبل از راه اندازی کسب و کار لازم است ساختاری را برای کسب و کارتان مشخص کنید که شامل مواردی که به آن ها اشاره می کنیم می باشد و ممکن است در طول اجرایی شدن طرح دست خوش تغییر شود.

  • سهامی
  • مالکیت انحصاری
  • مسئولیت محدود
  • مسئولیت نامحدود
  • شراکتی

انتخاب نام مناسب

انتخاب نام برای کسب و کارتان بسیار حائز اهمیت است زیرا باید همه جوانب کسب و کار را دربر بگیرد و متناسب با کسب و کار باشد تا به راحتی در ذذهن مخاطب ماندگار شود و به یک برند تبدیل شود.

 
برندسازی

دریافت مجوز

برای شروع به فعالیت در هر کسب و کاری لازم است مجوز مربوط به آن فعالیت را دریافت کنید تا در حین فعالیت و اجرای طرح تان مشکلی برایتان پیش نیاید.

تشکیل تیم قوی

یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی کسب و کار تشکیل یک تیم حرفه ای می باشد. وجود یک تیم قوی باعث دیده شدن خدمات شما می شود و درصد موفقیت و توسعه کار شما را بالا می برد. در رابطه با این موضوع جو زاوادزکی، مؤسس شرکت MediaMath می‌گوید:

« کارآفرینان باید به همان اندازه که به محصول توجه می‌کنند، به افراد نیز توجه کنند. محصول شما توسط افراد تولید می‌شود، از این رو پیدا کردن یک تیم خوب، شناختن کمبود‌ها، خلأها و پر کردن آن‌ها باید در اولویت باشد. تعیین نحوه همکاری اعضای تیم با یکدیگر، تقسیم وظایف، تعیین نقش و وظیفه هر یک از اعضای تیم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.»

ساخت وب سایت حرفه ای

یکی دیگر از مهمترین مراحل راه اندازی کسب و کار ساخت وب سایت حرفه ای می باشد. وب سایت ویترینی از کسب و کار شما به حساب می آید و لازم است زیبا و جذاب باشد و اگر قصد فروش محصولات یا ارائه خدمات از طریق وب سایت را دارید باید تلاش شود روند سفارش برای کاربران آسان باشد. توجه داشته باشید برای این کار حتما از طراحان وب سایت حرفه ای کمک بگیرید.

حضور در شبکه های اجتماعی

آخرین مرحله از راه اندازی کسب و کار، حضور در شبکه های اجتماعی است. برای بهتر دیده شدن برندتان لازم است در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام حضور پررنگی داشته باشید و پل ارتباطی میان وب سایت و شبکه های اجتماعی ایجاد کنید.

شبکه های اجتماعی

سوالات متداول جهت راه اندازی کسب و کار

  • اولین قدم جهت راه اندازی کسب و کار چیست؟
  • داشتن ایده و طرح یونیک و نو اولین قدم در راه اندازی کسب و کار است.
  • راه اندازی وب سایت برای شروع کسب و کار لازم است؟
  • بله، یکی از مهمترین مراحل راه اندازی کسب و کار، طراحی وب سایت است که با توجه به فراگیر شدن آن لازم و ضروری است.
  • بازاریابی در راه اندازی کسب و کار به چه صورت است؟
  • برای بازاریابی در راه اندازی کسب و کار می توانید از استراتژی‌هایی مانند بازاریابی محتوایی، بازاریابی معارفه‌ای، بازاریابی ایمیلی، سئو، شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات آنلاین بهره ببرید.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم نکاتی را در رابطه با راه اندازی کسب و کار با شما در میان بگذاریم. راه اندازی کسب و کار مسیری با چالش های متعدد می باشد که شما با در دست داشتن اطلاعات کافی و دریافت مشاوره از مشاورین متخصص کسب و کار می توانید مسیرتان را هموار کنید و راه اندازی کسب و کارتان را با کمترین آزمون و خطا به سرانجام برسانید.

برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار همین حالا بر روی لینک زیر کلیک کنید

درخواست مشاوره
(سریع و آسان )